• Werkdag voor 13:00 besteld, volgende werkdag in huis Werkdag voor 13:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf 89,95 Gratis verzending vanaf 89,95
  • Gratis retour Gratis retour
  • Achteraf betalen met Klarna: Betaal binnen 14 dagen na ontvangst Achteraf betalen met Klarna: Betaal binnen 14 dagen na ontvangst
B2B

Je kan er niet meer omheen. Steeds meer bedrijven en merken gaan verduurzamen om hun impact op het milieu te verkleinen. Ook de hedendaagse consument is zich steeds meer bewust van de impact die de kledingindustrie heeft op het milieu en verwacht dat bedrijven zich inzetten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tramontana heeft voor 2020 de keuze gemaakt om diverse materialen te verduurzamen. Zo werken we in de maart, juli én september collectie met een duurzame variant van viscose, namelijk EcoVero. Daarnaast werken we in de september collectie met een recycled polyester.

 

EcoVero
EcoVero wordt geproduceerd door Lenzing, de vooraanstaand producent van de cellulose vezel. De EcoVero viscose heeft dezelfde lichtheid, glans en comfortabele draagbaarheid als de conventionele viscose, maar is een stuk beter voor mens en milieu. EcoVero is gemaakt van duurzaam hout, van gecontroleerde bronnen die FSC of PEFC gecertificeerd zijn in Europa. De cellulose vezel wordt geproduceerd door middel van een milieuvriendelijk proces dat gekenmerkt wordt door het “closed loop” systeem. Bijna al de chemicaliën en water die gebruikt worden tijdens de productie van EcoVero worden opgeslagen en opnieuw gebruikt. In vergelijking met de productie van normale viscose, produceert EcoVero 50 procent minder uitstoot en wordt de helft minder energie en water gebruikt. Daarnaast is het bleken van de pulp 100 procent vrij van chlorine.

 

Recycled polyester
Recycled polyester is polyester dat opnieuw gebruikt wordt. Van oude polyester kleding of PET flessen wordt door middel van een duurzaam productie proces nieuwe vezels gemaakt waaruit een nieuwe polyester stof ontstaat. Het voordeel van recycled polyester is dat er geen zware grondstoffen aan te pas komen zoals bij het reguliere proces van polyester. Daarnaast is het energie en water gebruik veel lager.

 

Speciale hangtag
Alle items uit de maart collectie, die gemaakt zijn van het duurzame EcoVero of recycled polyester bevatten, zijn te herkennen aan een speciale hangtag.